Bučna juha iz pečice
SESTAVINE:
Za 2 osebi
* 1 manjša hokaido buča
* 1 glava česna
* muškatni orešček
* kurkuma
* poper in sol
* kisla smetana
* bučno olje
OPIS POSTOPKA: Bučo prepolovimo in odstranimo semena. Polovici obrnemo navzgor in jih položimo v pekač. Dodamo tudi celo glavo česna, ki smo jo prej samo razpolovili (po "ekvatorju" ) . Pokapljamo z olivnim oljem. Bučo in česen pečemo kakšne pol ure na 200°C (zgornji in spodnji grelec). Ko je buč pečena, jo z žlici izdolbemo. V visoko skledo za palični mešalec damo bučni pire in iztisnjen česen brez olupa. Dodamo sol, poper, muškatni orešček in kurkumo po okusu, ter prelijemo s cca. pol litra vrele vode. S paličnim mešalcem spasiramo. Juho postrežemo z žlico kisle smetane in s par kapljicami bučnega olja.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)