Bučkini rezanci s paradižnikovo omako
SESTAVINE:
* 200 g rezancev
* 5 velikih šampinjonov, narezanih na četrtine
* Ostanki bučk od rezancev
* 100ml paradižnikove mezge
* Listki sveže bazilike
* 2 stroka česna
* 3 cm pora
* Nekaj malih »drevesc« brokolija
* Mala žlička kokosovega olja/masla
* Sol po okusu
OPIS POSTOPKA: Na kokosovem olju popražimo nasekljan česen in na kolobarčke narezan por. Temu dodamo šampinjone, bučke in brokoli ter pokrijemo s pokrovko, da se zelenjava poduši. Vmes po potrebi dodamo malo vode, da se zelenjava hitreje skuha.
Ko je zelenjava pripravljena jo zalijemo s paradižnikovo mezgo, jo solimo po okusu ter dodamo še narezane listke sveže bazilike. Odkrito pokuhamo še toliko časa, da dosežemo željeno gostoto omake – dlje kot pustimo, bolj gosta bo omaka.
Ko je omaka pripravljena in začinjena po vašem okusu jo damo na krožnik, na ostankih, ki so v ponvi pa še na hitro popražimo naše rezance, le toliko, da se segrejejo in se malo navzemajo čudovitih okusov omakice.
RECEPT PRIPRAVILA: Ksenija Zupanc - Spotted in pink
Komentarji (0)