Bučkini polpeti s feto
SESTAVINE:
* 2 veliki bučki
* 2 jajci
* manjši ščep soli
* šop bazilike in majarona (lahko tudi zvrhana žlica suhih dišavnic)
* po okusu poper
* strt česen
* 200 g feta sira
* žlička pecilnega praška
* 100 g bio pšenične moke
* kokosovo olje za peko
OPIS POSTOPKA: Bučke operemo, ne lupimo in naribamo v posodo. Jih solimo in dobro premešamo. Pustimo stati vsaj 15 minut, da izločijo vodo, potem pa med prsti ožamemo odvečno vodo in jo odlijemo na stran. (Ni potrebno, da jo zavržemo, lahko jo kasneje spijemo, saj so v njej koristna hranila.) V bučke dodamo začimbe, česen, moko, jajca, na koncu še nadrobimo feto in dobro premešamo, da se masa poveže. Vzamemo žlico za sladoled in z njo zajamemo maso, oblikujemo polpete in jih polagamo na rahlo pomokan krožnik. Večjo ponev segrejemo in vanjo vlijemo toliko olja, da za nekaj milimetrov prekrije dno. Polpete polagamo nekoliko bolj narazen, saj se med cvrtjem še malo "razlezejo". Pečemo jih do zlato rjave barve na obeh straneh. Pečene položimo na krožnik na katerega smo prej položili papirnato brisačko, ki bo posrkala odvečno olje. V recept lahko dodamo tudi kuhano ajdovo kašo ali kvinojo, če nam ta ostane od prejšnjega obroka.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Irena Jernej
Zelo dobri in enostavnin recepti.Hvala