Bučkina omaka
Lahka bučkina omaka je hitro pripravljena. Odlična je v družbi njokov, lahko tudi testenin.
SESTAVINE:
* 1 velika bučka
* polovica čebule
* 2 stroka česna
* 100 ml kisle smetane
* olivno olje
* sol
* poper
* svež peteršilj
OPIS POSTOPKA:
1. Bučko speremo in naribamo. Naribano bučko posolimo in pustimo, da spusti vodo.
2. Nasekljamo polovico čebule in česen.
3. V ponvi segrejemo olivno olje in prepražimo čebulo.
4. Prepraženi čebuli dodamo ožete bučke, premešamo.
5. V ponev dodamo še česen, poper in po potrebi sol.
6. Zalijemo z vodo (približno 1dcl).
7. Bučke na zmernem ognju pokuhamo, na koncu dodamo še kislo smetano in svež peteršilj, premešano.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)