Bučkina juha z ingverjem in balzamično kremo
Jesenski čas, ko je po vrtovih veliko buč je nujno potrebno izkoristiti za pripravo odlične bučne juhe.
SESTAVINE:
* 2 žlički olivnega olja
* 1 čebula
* 3 stroki česna
* 1/2 hokaido buče
* 1 žlička ingverja v prahu
* 1/2 žličke curryja
* ščep popra
* balzamična krema
OPIS POSTOPKA: 1. Na olju popražimo čebulo in česen. 2. Dodamo narezano bučo in zalijemo posodo z vodo toliko, da so vsi koščki buče pod vodo. Kuhamo, dokler buča ne postane mehka. Vmes dodamo curry, ingver in poper. 3. S paličnim mešalnikom zmešamo in pustimo na toplem štedilniku še približno 5 minut, da juha malo povre. 4. Nalijemo v krožnike in po vrhu juhe polijemo malo balzamične kreme (druga možnost je bučno olje).
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maša Jeraj
Komentarji (0)