Bučkina juha z ajdovim kruhom
Čas, ko je po vrtovih in njivah veliko buč je nujno potrebno izkoristiti za pripravo odlične bučkine juhe.
SESTAVINE (za 4 osebe):
* 500g buče
* 100g korenja
* mala čebula
* 1 strok česna
* olivno olje
* sol
* poper
* muškatni orešček
* lovorjev list
* koriander
* majaron
* ingver
* šentraj
* 6 dl vode in jušna kocka ali 6 dl jušne osnove
Po želji: * ajdov kruh
OPIS POSTOPKA: Bučo in korenje narežemo na manjše koščke. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo sesekljan česen. Počakamo minuto in dodamo narezano bučo, korenje in pražimo 5 minut. Začinimo z vsemi začimbami, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo 20 minut. Po 20 minutah odstranimo lovorjev list in juho spasiramo s paličnim mešalnikom. V juho lahko po želji dodamo na koščke narezan ajdov kruh.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT SESTAVIL: Malinca Nastja
Komentarji (0)