Bučkina juha
Čas, ko je po vrtovih veliko bučk je nujno potrebno izkoristiti za pripravo odlične bučkine juhe.
SESTAVINE:
* 4 srednje velike bučke
* 1 krompir
* olivno olje
* srednje velika čebula
* strok česna
* himalajska sol
* muškatni orešček
* peteršilj
* majaron
* lovorjev list
* po želji oluščena konopljina semena
OPIS POSTOPKA: Bučke in krompir dobro umijemo ter narežemo na kocke. Nasekljamo čebulo in česen. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo bučke, česen in krompir. Na hitro prepražimo in zalijemo s toliko vode, da prekrije bučke. Ko bučke zavrejo, jih solimo, dodamo malo muškatnega oreščka, peteršilj, majaron in lovorjev list. Pustimo vreti 10 minut. Nato juho pretlačimo s paličnim mešalnikom in kuhamo še par minut – če je juha preveč gosta, dodamo malo vode. Na koncu lahko dodamo še nekaj oluščenih konopljin semen, ki se odlično podajo v juhico.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)