Bučke z divjim rižem
* por ali čebula
* bučka
* 2 korenčka
* sončnična semena
* mocarela ali navaden sir
* sol, poper
* kurkuma, rdeča paprika v prahu
* žlička kokosovega olja
* skodelica divjega riža
OPIS POSTOPKA:
Por narežemo na tanke kolobarje. Bučko in korenčka olupimo in naribamo na kolobarje. Na kokosovem olju prepražimo por, dodamo bučko in korenček in pečemo največ 7 minut. Solimo, popramo, začinimo in pečemo še pol minute. Zelenjavo damo v glineno ali stekleno posodo in po želji potresemo z naribanim sirom ali mocarelo. Potresemo s sončničnimi semeni in pečemo v pečici pri 180 stopinjah 20 minut. Jed je lahko samostojna, lahko pa dodamo na primer divji riž, ki ga skuhamo med tem časom, ko se zelenjava peče.
RECEPT SESTAVILA: Neja Hafner
Komentarji (0)