Bučke z ajdovo kašo in zelenjavo
Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.
SESTAVINE:
* dve srednje veliki bučki
* 50 g ajdove kaše
* 1 paradižnik
* 1 paprika
* 1 korenček
* biogetta
* light sir
OPIS POSTOPKA: Za začetek skuhamo ajdovo kašo. Bučke prerežemo na pol in jih izdolbemo. Naribamo korenček in sir. Paradižnik in papriko dobro umijemo in narežemo na manjše koščke. Ajdovo kašo, korenček, paradižnik, papriko in biogetto zmešamo v večji skledi. Dobljeno zmes napolnimo v bučke in po vrhu posujemo malo naribanega sira. Pečemo na 180 stopinj, nekje 30 minut.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)