VIDEO: Browniji
V 4. oddaji Vesela žlica sva pripravila zdrave čokoladne brownije oziroma slovensko rjavčke. Poln čokoladni okus razvaja brbončice, pa še brez moke, glutena in laktoze so.
Božansko! Je Filipu tokrat šlo bolje? Preveri spodaj v videju...
SESTAVINE za cca 8 kosov:
Browniji:
* 125 g temne čokolade z vsebnostjo kakava vsaj 80 %
* 50 g kokosovega olja
* 3 jajca
* 120 g kokosovega sladkorja
* 90 g mandljeve moke
* 30 g 100% kakava v prahu
* ščepec himalajske soli
Malinova omaka:
* 200 g malin
* 2 žlici kokosovega sladkorja
OPIS POSTOPKA:
1. Ogrej pečico na 180 °C ter namesti peki papir v pekač velikosti cca 20 x 20 cm.
2. V posodici stopimo čokolado in kokosovo olje. Postavi na stran.
3. Z ročnim mešalnikom stepi jajca in jim nato dodaj kokosov sladkor. Stepaj dokler masa ni bledo rumena ter ima trikratni volumen, približno 5 min.
4. Med počasnim mešanjem postopoma v maso vlivaj stopljeno čokolado.
5. V jajčno-čokoladno maso dodaj mandljevo moko, kakav v prahu in sol. Nežno premešaj, da se sestavine povežejo.
6. 18 minuti peci v pečici, ki jo predhodno ogreješ na 180°C.
7. Za malinovo omako damo v blender maline in kokosov sladkor, zmiksamo in omaka je pripravljena.
Serviraj brownije še tople ali počakaj, da se ohladijo. Brownije lahko shraniš v nepredušno zaprti posodi na hladnem 3 do 4 dni.
En košček vsebuje približno 295 kcal.
ČAS PRIPRAVE: 35 min + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip
Pri pripravi receptov sva uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki ga najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji. Prav tako sva uporabili posodo znamke Emo in Lekue, ki ju najdeš na Emo-shop.com.
Komentarji (0)