ZA KUŽKE: Brezglutenski piščančji priboljški
Priboljški za pse občutljive na gluten.
SESTAVINE:
*350g ajdove moke
*100g prosene moke
*200g piščančjih prsi
*140ml 100% naravnega korenčkovega soka
OPIS POSTOPKA: Piščančje prsi najprej speremo, nato pa jih narežemo na zelo fine kose. Vse sestavine skupaj dodamo v mešalnik in jih zmešamo tako, da nastane gladko testo. Če je testo preveč lepljivo, dodamo še malo ajdove moke.
Ko je testo končano, testo razvaljamo do želene debeline in ga narežemo na kocke oz. na kakršnokoli obliko želite. Testo za priboljške nato razporedimo po pekaču prekritim z peki papirjem in ga vstavimo v že prej ogreto pečico na 170 stopinj celzija . Pečemo jih približno 50 do 60 minut. Ko so priboljški pečeni, ugasnemo pečico in vrata pustimo priprta. Pustimo, da se brezglutenski piščančji priboljški počasi ohladijo.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut priprava testa + 50 do 60 minut peka
RECEPT PRIPRAVIL: Klemen