Brezglutenska mandljeva čokoladna tortica s cottage sirom
SESTAVINE:
*45g čokolade
*80g grškega jogurta
*70g cottage sira
*2 jajci
*3 žlice kokosovega sladkorja
*50g ovsenega mleka
*1 žlica kakava
*1 žlička naribane pomarančne lupinice
*110g fine mandljeve moke
*1,5 žličke pecilnega praška
OPIS POSTOPKA: Čokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici in pustimo, da se malce ohladi. V posodi zmiksamo Jajca, sladkor, jogurt, cottage sir, ovseno mleko ter naribano lupinico pomaranče. Mešanici dodamo mandljevo moko, kakav in pecilni prašek in dobro premešamo. Testo napolnimo v 15 cm pekač, ki smo ga predhodno dobro namastili s kokosovim oljem in potresli s kakavom. Pečemo na 180 stopinjah 50 min. Pustimo, da se ohladi. Dober tek!
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih
Komentarji (0)