Borovničevo - limonina presna tortica
SESTAVINE:
Podlaga:
* 80 g celih lešnikov
* 120 g kokosove moke
* 25 g kokosovega olja
* 8 dateljnov
* ščepec himalajske soli
Krema:
* 300 g namočenih indijskih oreščkov (namakamo vsaj 4 ure, najbolje čez noč)
* 60 ml limoninega soka
* 1 žlica naribane limonine lupinice
* 40 g medu ali javorjevega sirupa
* 60 ml stopljene kokosovega olja
* žlička vanilijevega ekstrakta
* ščepec himalajske soli
* 120 g borovnic (če uporabimo zmrznjene počakamo, da se nekoliko odtalijo in odlijemo tekočino)
Borovničev preliv:
*30 g borovnic
* ½ žlice medu ali javorjevega sirupa
Smetana za okrasitev:
* 90 g namočenih indijskih oreščkov (namakamo vsaj 4 ure, najbolje čez noč)
* 30 ml kokosove ali navadne vode
* 1 žlica medu ali javorjevega sirupa
* nekaj kapljic vanilijevega ekstrakta
* 30 g kokosovega olja (stopljeno)
OPIS POSTOPKA: Model premera cca 18 cm obložimo s peki papirjem. Za podlago vse sestavine zmešamo v mešalniku z rezilom in zmes porazdelimo po dnu modela.
Vse sestavine za kremo (razen borovnic) zmešamo do gladkega. Polovico kreme vzamemo iz mešalnika, v drugo polovico pa vmešamo borovnice. Obe vrsti kreme po žlicah izmenično nalagamo na spodnjo plast torte. Za borovničev preliv z mešalnikom zmešamo borovnice in med (ali javorjev sirup), da dobimo tekoč preliv in z njim premažemo zgornjo plast torte. Torto za približno 6 ur postavimo na hladno. Vse sestavine za smetano gladko zmešamo in postavmo v zmrzovalnik za 30 minut, da se strdi. Kremo damo v dresirno vrečko z večjim nastavkom in okrasimo torto.
Dober tek :)
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Petra Kavšek
Komentarji (0)