Borovničevi štruklji
za 4-5 oseb potrebujemo:
* 2 lista vlečenega polnozrnatega testa
* 0,5 kg skute
* 2 jajci
* 1 kisla smetana
* 4 žlice sladkorja
* borovnice
OPIS POSTOPKA: Skuto zmešamo skupaj s kislo smetano, sladkorjem in jajci. S to zmesjo namažemo vlečeno testo. Skuto posujemo z borovnicami, ki pa jih lahko nadomestimo tudi z mešanico gozdnih sadežev (maline, robide, borovnice, jagode ...) Vse skupaj previdno zvijemo v štrukelj in zavijemo v namaščeno alu-folijo. Kuhamo jih v kropu ca. 35 minut (zmrznjene nekoliko dlje). Kuhan štrukelj odvijemo, narežemo na rezine in postrežemo s svežim sadjem ali borovnicami, ki jih pokuhamo z malo sladkorja, da dobimo gost sirup z borovnicami.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Mikek, (pokukaj na njen lušten BLOG)
Komentarji (0)