To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

VIDEO: Bolonjska omaka
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Bolonjska omaka

S Filipom sva v najini prvi kuharski oddaji Vesela žlica (video najdeš spodaj) pripravljala najbolj tipično omako za testenine iz mletega mesa. Uporabite jo lahko za veliko jedi (testenine, rižote, lazanje, musake). 

SESTAVINE (za 2-3 osebe):
* 1 srednje velika čebula
* 2 stroka česna
* 400 g mlete puste govedine 
* 50 ml belega suhega vina
* 3 žlice olivnega olja
* 400 ml pelatov, paradižnika v koščkih ali svežega paradižnika
* žlička himalajske soli
* ščepec rožmarina
* ščepec popra
* ščepec mlete rdeče paprike 
* ščepec origana
* ščepec bazilike

Testenine – cca 100 g na osebo. Jaz sem uporabila pirine polnozrnate rezance za Filipa in špagete brez ogljikovih hidratov zame. 

OPIS POSTOPKA:
V veliki ponvi prepražimo na drobno nasekljano čebulo na olivnem olju. Ko čebula postane zlate barve dodamo še sesekljan česen in meso. Meso pražimo tako dolgo, da spremeni barvo nato ga zalijemo z vinom. Ko vino izhlapi (cca 3 min) prelijemo s pelati ali paradižniki v koščkih. Solimo po potrebi in dodamo začimbe.

Kuhamo še približno 20 minut. Če želimo da paradižnik dobi bolj sladkasto aromo in če imamo čas priporočam, da jo kuhate 60 minut na nizki temperaturi. Po potrebi zalijemo z vodo.

Postrežemo z najljubšimi testeninami in potresemo z naribanim parmezanom.

Medtem, ko se omaka kuha skuhamo še testenine po navodilih. 

Nasveti:

  • Omako lahko v steklenem zaprtem kozarcu v hladilniku hranimo nekaj dni. Omako lahko tudi zamrznemo in jo potem en dan pred uporabo damo v hladilnik, da se odtali in potem samo pogrejemo.
  • K omaki lahko dodamo tudi poljubno zelenjavo - še posebej se ji poda korenček in gomoljna zelena.
  • Po želji lahko dodamo v omako tudi žličko sladkorja, da nevtralizira paradižnikovo kislost. 

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti