Bolj zdrav čokoladni biskvit
SESTAVINE:
* 2 dl kokosovega ali mandljevega mleka
* 30 g kakava v prahu ali zdrave mešanice za kakavov napitek
* 3 organska jajca
* 150 g kokosovega sladkorja
* 100 g pirine polnozrnate moke
* 100 g pirine gladke moke
* pol vrečke pecilnega praška ali vinskega kamna
* 2 jedilni žlici stopljenega kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: V en skledi zmešamo suhe sestavine (jih presejemo). V drugi skledi beljake zmešamo v trd sneg. V tretji skledi zmešamo rumenjake in tekoče sestavine. Tekoče sestavine nato prelijemo v suhe in zmešamo, da nastane homogeno testo. Nato na rahlo vmešamo sneg iz beljakov. Testo prelijemo v pekač (okrogel ali pravokoten) in pečemo cca. 40 min. Da je biskvit res pečen, testiramo z zobotrebcem (zapičimo ga v testo, če ven pride suh, je biskvit pečen). Biskvit ohladimo in uporabimo za pecivo ali torto.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)