Bogata sladica z najboljšimi in zdravju prijaznejšimi mlečnimi izdelki
SESTAVINE:
Za testo:
* dve jajci
* 3 jž eritritola (sukrin)
* 2 jž olja makadamije (lahko tudi drugo hladno stiskano)
* 250 g navadnega jogurta
* 10 jž kokosove razmaščene moke
* 1 jž indijskega trpotca
* 1 čž ruma
Krema:
* 250 g skute
* 200 g bio smetane
* 1 jajce
* 3 jz eritritola (sukrin)
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za testo zmešamo (najprej mokre, nato suhe). Testo razporedimo v manjšem nizkem pekaču, ki ga namažemo z maslom. Pecčmo v predhodno segreti pečici na 180 stopinj celzija, 15 minut. Medtem si pripravimo kremo, katero enakomerno razmažemo po testu (po 20-ih minutah pečenja). Pekač potisnemo nazaj v pecičo in pečemo še 20 minut na enaki temperaturi. Pecivo okrasimo z domačim grozdjem, ki smo ga predhodno oprali in razrezali na pol.
P.S. Uživamo brez kančka slabe vesti!
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat
Komentarji (0)