Biskvit z brusnicami
SESTAVINE:
* 5 jajc
* toliko moke, kolikor tehtajo jajca
* toliko eritritola, kolikor tehtajo jajca
* 2 žlici kokosovega olja
* 10 žlic vode
* 1/2 vrečke pecilnega praska
* 1/2 žličke sode bikarbone
* vaniljeva aroma
* 100 g brusnic
OPIS POSTOPKA: V skledo ubijemo jajca in dodamo sladkor. Moko presejemo v drugo skledo, ji dodamo pecilni prašek in sodo bikarbono in dobro premešamo, da ni nikjer grudic. Če imamo 5 jajc, moramo na eno jajce dodati 2 žlici vode, kar pomeni da v tem primeru dodamo 10 žlic vode. Dodamo še 2 žlici kokosovega olja. Z ročnim mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Potem postopoma dodajamo moko, v katero smo prej vmešal sodo in pecilni prašek. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso.
Vzamemo pekač s premerom 20 X 30 cm in ga premažemo z maslom ali oljem. Vanj vsujemo malo moke, ki se oprime masla in naredi plast, ki bo preprečila prijemanje testa na pekač. Seveda lahko uporabimo tudi peki papir. Maso za biskvit vlijemo v pekač in po njem potrosimo brusnice.
Pečemo 20 minut v pečici, ki smo jo že predhodno se greli na 200 °C. Med peko pečice ne odpiramo.
Ko je biskvit pečen, počakamo, da se ohladi, razrežemo in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: : 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika
Pri pripravi recepta sem uporabila posodo znamke Emo, ki jo najdeš na Emo-shop.com, in mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki ga najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.
Komentarji (0)