Beračeva torta
Torte se je prijel vzdevek beračeva torta, ker ob pogledu na sestavine dobiš občutek, da je to torta, ki nastane iz ostankov. Poskusite in se pustite presenetiti torti, ki navduši tudi bogataše!
SESTAVINE:
* 2-4 rezine kruha (polnozrnatnega)
* 2 jabolki
* malo ruma
* kokosov sladkor
* 2 kisli smetani
* 2 jajci
* cimet
* vanili v prahu
OPIS POSTOPKA: Kruh natrgamo ali narežemo na majhne koščke in ga razporedimo v manjši pekač. V posodici zmešamo sestavine za preliv: 2 kisli smetani, jajci, sladkor, vanili v prahu. Približno polovico prelijemo čez kruh v pekaču. Jabolki naribamo in jih prelijemo z rumom in limoninim sokom ter zmešamo. Nato položimo jabolka čez kruh in jih potrosimo s cimetom. Zopet naredimo plast kruha, čez pa prelijemo preostali preliv. Pečemo na 200 stopinjah približno pol ure oz. toliko da je zlato zapečeno.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)