Belo-črna malinova preska
SESTAVINE:
Testo:
* 1 cup mandljev
* 2 jedilni žlici kokosovega olje iz ekološke pridelave, stopljenega
* 1/4 cup kakava v prahu iz ekološke pridelave
Nadev:
* 2 cups indijskih oreščkov - lahko jih namočimo čez noč, odcedimo in osušimo
* 1/3 cup agavinega sirupa iz ekološke pridelave
* 1/2 cup stopljenega kakavovega masla iz ekološke pridelave
* 1/3 cup kokosovega olja iz ekološke pridelave
* 1 vanililijev strok
* 2 cups malin
Preliv:
* 1/2 cup kakava v prahu iz ekološke pridelave
* 1/2 cup agavinega sirupa iz ekološke pridelave
* 1/4 cup kokosovega olje iz ekološke pridelave
OPIS POSTOPKA:
Testo: 1. 2/3 mandlejv na drobno zmeljemo, ostalo tretjino lahko pustimo malo večje koščke.
2. Dodamo jim stopljeno kokosovo olje in kakav. Dobro premešamo.
3. Z testom obložimo dno pekača za pito (ali podobnega)
Nadev: 1. Oreščke, drobno zmeljemo, dodamo agavin sirup, kakavovo maslo, kokosovo olje, vanilijo in vse skupaj dobro zmeljemo v mešalniku.
2. Polovico mase položimo na testo, posujemo z malinami in dodamo ostalo polovico nadeva.
Preliv: 1. Zmešamo vse sestavine in maso prelijemo po nadevu.
2. Ohladimo, da se strdi (cca 3 ure).
ČAS PRIPRAVE: 30 minut, hlajenje 3 ure
RECEPT PRIPRAVILA: Uršula Majhen
Komentarji (0)