Beljakovinski tiramisu

* 200g datljev
* 40g mandljev
* 50g grškega jogurta
* 45g kazeina
* 15 baby keksov
* 500g posnete skute
* 40g pistacij
* nekaj žlic kave z rumom
OPIS POSTOPKA: Mandlje, pistacije in datlje zmiksamo v maso. Če se ne da dobro zmiksati, dodamo par žlic vode. Maso dobro pritisnemo na pekač ter jo pospravimo v hladilnik. Jogurt, kazein in posneto skuto zmiksamo skupaj, spet lahko dodamo nekaj žlic vode, če se ne meša dobro. Pazite da ne dodate preveč vode, če se le da, poskusite brez, da kazein vpije vodo iz jogurta in skute- kar bo v hladilniku naredilo bolj gosto in kremasto strukturo. Polovico kreme nato namažemo preko naše podlage. Kekse na hitro namočimo v ohlajeni kavi ter jih položimo čez kremo. Po vrhu potrosimo nekaj kakava. Prekrijemo z ostalo kremo, ter skrijemo v hladilnik za vsaj 3-4 ure, še bolje čez noč.
Hranilna vrednost:
- 1880 kCal
- 130 B, 230 OH, 48 M, 10g vlaknin
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmin Zorko
Komentarji (0)