Beljakovinska torta s temno čokolado brez moke
* 500g lahke pasirane skute
* 1 skodelica kakava v prahu
* 1 skodelica beljakovin whey čokolada
* ½ skodelice mandljev (mleti/lističi)
* ¼ skodelice stevie (ali sladila po želji)
* 1,5 skodelice mleka (mandljevo)
* 2 žlici kokosove moke
* 50 g temne čokolade (80%)
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine zmešajte v veliki posodi. Zmesi dodajte še stopljeno čokolado in dobro premešajte. Čokoladno zmes enakomerno porazdelite po pekaču za torto, za piko na i pa torto posipajte še s kakavom v prahu, kokosovo moko ali pa z mandlji. Torta se ne peče.
NASVET: Poigrajte se z raznovrstnimi sestavinami. Mi smo k receptu dodali še 2 žlici arašidovega masla. Priporočamo!
Hranilna vrednost (na kos):
Energijska vrednost: 220 kCal
Ogljikovi hidrati: 9 g
Beljakovine: 24 g
Maščobe: 8,5 g
RECEPT SESTAVIL: Fitline studio
Komentarji (0)