To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Barvita presna lazanja

SESTAVINE:Barvita presna lazanja
Sestavine (za 2-3 osebe):
Zelenjava:
* 1 večja bučka
* 2 velika oz. 4 manjši paradižniki
* paprika
* 1 večja kumara
* rdeča pesa
* por

Omaka 1:
*10-12 posušenih paradižnikov
* 4-5 jedilnih žlic kremnega sira (sama uporabim ovčjega ali pa kremni sir brez laktoze)
* pest indijskih oreščkov
* voda
* himalajska sol

Omaka 2:
* 1-2 avokada (odvisno od velikost)
* sveža bazilika
* pol pesti indijskih oreščkov
* voda
* himalajska sol

OPIS POSTOPKA: Indijske oreščke za vsaj pol ure namočite v vodo.

Zelenjavo narežete na tanke rezine. Tanjše kot so, slajša bo lazanja. Za bučke, kumare in rdečo peso največkrat uporabim kar lupilec za krompir. Papriko, por ter paradižnike lahko narežete kar z kuhinjskim nožem.

Za Omako 1, v mešalniku/blenderju zmiksajte posušene paradižnike (če uporabljate tiste, ki niso vloženi v olju, dodajte malce olivnega olja), kremni sir, indijske oreščke ter malce vode. Dodajte sol po okusu in sproti poizkušajte. Omaka naj bo ravno toliko gosta, da se bo lepo razmazala in da ne bo tekla na vse strani.

Za Omako 2 v mešalniku/blenderju zmiksajte avokado, liste sveže bazilike (po okusu), indijske oreščke, malce vode ter sol. Zopet poizkusite "on the way", da bo omaka ravno prav gosta. Ne želimo si, da le-ta teče na vse strani, ampak da se lepo razmaže in ostane na lazanji.

Ko sta omaki pripravljeni začnemo zlagati. Najprej tanka plast bučk, nato paprika. Nanjo zložimo rdečo peso in čez kumare. Prekrijemo s plastjo Omake 1. Nadaljujemo z bučkami, paradižniki, spet malce kumar, nato rdeča pesa. Prekrijemo s plastjo Omake 2. Zaključimo s plastjo kumar, paprik, bučk, malce pora in rdeče pese. Dodamo plast Omake 1. Na vrhu položimo še zadnjo plast bučk in prelijemo z Omako 2.

Po želji okrasimo z malce pora, feta sira, prileže se tudi kakšna čili omaka. Jed je zares osvežujoča in verjeli ali ne, zelo nasitna! Okusi obeh omak z zelenjavo so naravnost fantastični in zelo mogoče je, da vam bo ta lazanja celo ljubša od tiste iz pečice. Uživajte v pisanih okusih in en dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tinkara Končar, TINKS YOGA
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti