Bananina tortica z arašidovim maslom
SESTAVINE:
*200g pirine moke
*80 g kokosove moke (fino mlete)
*30g kokosovega sladkorja
*2 čž pecilnega praška
*1 čž sode bikarbone
*2 čž vanilije / vanilijevega ekstrakta
*ščepec soli
*5 jž kokosovega olja
* 2 dcl kokosovega mleka
*3 banane
*2 čž cimeta
Ganache:
*150g temne čokolade ali čokoladnih kapljic
*1dcl kokosovega mleka
*3 jž arašidovega masla
OPIS POSTOPKA: V skledi zmešamo vse suhe sestavine (moko, kokosovo moko, pecilnni, soda, vanilja, sol, cimet), v drugi skledi pa pretlačimo banane z vilico, dodamo stopljeno kokosovo olje, kokosovo mleko. Premešamo mokre in suhe sestavine skupaj. Prelijete v tortni model - sama sem uporabila premer 22cm. Pečemo 45 minu na 180 stopinj celzija. Torta naj se popolnoma ohladi - ta čas pripravite ganache. Ogrejte kokosovo mleko, dodajte čokolado in mešajte. Ko se čokolada stali dodajte še arašidovo maslo. Čez hladno tortico polijete ganache in daste v hladilnik da se ohladi.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)