Babičina gobova juha
SESTAVINE:
* olivno olje
* 3 mali jurčki
* pol sveže ali jušna žlica ocvrte čebule
* 1 korenček (ali druga jušna zelenjava)
* 1 srednje velik krompir
* peteršilj
* rožmarin
* lovorov list
* sol in poper
* sladka paprika v prahu
OPIS POSTOPKA: Najprej na olju prepražimo čebulo. Če nimamo veliko časa, lahko uporabimo čebulo, ki je že ocvrta. Na čebuli nato posušimo jurčke. Dodamo na kocke narezan krompir in na drobno narezan korenček. Zalijemo z 7dl vode ter začinimo po okusu. Juho kuhamo, toliko časa, da je krompir mehek (cca. 20 minut). Nato s paličnim mešalcem juho nekoliko spasiramo, a le toliko, da se zgosti. Tako ne bomo potrebovali gostila za juho (kot je npr. moka).
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)