Avokado s kuskusom in popečeno zelenjavo
*150 g hokaido buče
*1 večja paprika
*1 avokado
*pest kuhane čičerike
*2 stroka česna
*½ male žličke himalajske soli
*½ male žličke popra
*½ male žličke kurkume
*100 g kuskusa
*2 žlici olivnega olja
OPIS POSTOPKA: 1. Kuskus namočimo v vreli vodi. Vode naj bo v posodi ravno toliko da prekrije ves kuskus. Po približno 10 min bo kuskus vpil vso vodo in je že pripravljen za nadaljnjo uporabo (za točno navodilo o pripravi kuskusa je vedno najboljše, da se držite navodila proizvajalca). 2. Zelenjavo operemo, korenček olupimo in narežemo na kolobarje (po želji ga lahko tudi naribamo). Bučko olupimo in narežemo na srednje velike kockice. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na tanke trakove. Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Avokado prepolovimo in odstranimo koščico ter olupimo. Pozorni bodimo, na to da najbolj hranilen del avokada je tik pod lupino, zato preden zavržete lupino, dobro postrgajte meso iz nje. 3. Če smo korenje narezali na kolobarje ga skuhamo v slani vodi. Kuhamo približno 10 min toliko da se omehča. V kolikor smo korenje naribali predhodno kuhanje ni potrebno. Olje segrejemo v ponvi ter na zmernem ognju popečemo narezano zelenjavo skupaj s kuhanim korenjem in čičeriko. Ko se zelenjava omehča dodamo še kuskus, ki se je pred tem namakal v vreli vodi, na drobno sesekljan česen, kurkumo in narezan avokado. Pražimo vse skupaj še nadaljnjih 5 min ter solimo in popramo. Postrežemo toplo!
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Matej Zrinski
Komentarji (0)