Arašidovi muffini
Ta recept je samo za tiste, ki RES obožujejo arašidovo maslo.
SESTAVINE (za 6 muffinov):
* 300 g arašidovega masla
* 175 g agavinega sirupa
* 90 g mletih ovsenih kosmičev
* 25 g kakava v prahu
* 120 ml kokosovega mleka
* 350 g temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Najprej damo skupaj v eno posodo arašidovo maslo in agavin sirup ter segrejemo v mikrovalovni pečici, da lažje zmešamo skupaj. Mešanici dodamo moko ovsenih kosmičev in dobljeno mešanico razdelimo na dva dela.
V en del vmešamo kakav. V vsako mešanico posebej dodamo po približno 60ml kokosovega mleka (po potrebi dodamo več, vendar naj bo mešanica dovolj gosta, da se ne lepi).
V modele za muffine najprej vsujemo kakavovo mešanico, ki jo razdelimo v 6 modelčkov, s prsti pritisnemo in zravnamo, nato dodamo še drugo mešanico in postavimo v zmrzovalnik. Po vsaj eni uri lahko damo muffine na krožnik, ter prelijemo s temno čokolado in ponovno zamrznemo. Preden jih postrežemo, jih pustimo na sobni temperaturi približno 10min.
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar
Komentarji (0)