Arašidove granola ploščice z malinami
SESTAVINE:
*2 skodelice ovsenih kosmičev
*7 medjool datljev
*1/2 skodelice arašidovega masla
*1/4 skodelice javorjevega / agavinega / riževega sirupa
*ščep himalajske soli
*1/2 skodelice malin
OPIS POSTOPKA: Ovsene kosmiče pečemo v pečici pri 180 ºC, 10-15 minut oz. dokler ne postanejo zlato rjavi. Datlje v mešalniku zmiskamo v homogeno zmes. Po potrebi dodamo še kakšno žlico vode. Arašidovo maslo, javorjev sirup in sol segrejemo v kozici. V posodi združimo popečene ovsene kosmiče, datljevo pasto in arašidovo zmes ter vse skupaj dobro premešamo. Polovico mase preložimo v pekač, obložen s papirjem za peko ter dobro potlačimo (pomagamo si z kozarcem). Maline pretlačimo in jih razporedimo po podlagi. Po vrhu razporedimo še ostalo polovico zmesi in znova dobro potlačimo. Ploščice položimo v zamrzovalno skrinjo, za vsaj 15-20 minut. Ko se dobro strdijo jih narežemo na rezine in postrežemo.
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)