To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Ajdovi žepki s skuto in proseno kašo

SESTAVINE:ajdovi zepki
* 40 dag ajdove moke
* 6 dcl vode
* žlica pšenične moke
* 30 dag skute
* 1 jajce
* 2 žlici kisle smetane
* 2 žlici drobtin
* 4 žlice kuhane prosene kaše
* sol


OPIS POSTOPKA: Ajdovo moko poparimo in premešamo. ko se nekoliko ohladi, damo testo na desko in primešamo pšenično moko. dobro pregnetemo in pustimo stati pol ure.
Medtem pretlačimo skuto, dodamo kislo smetano, rumenjak, drobtine, kuhano kašo in malo soli. iz beljaka stepemo sneg in ga previdno vmešamo v nadev.
Testo razvaljamo na pol centimetra debelo in z modelčkom ali kozarcem izrežemo kroge. Na eno polovico damo nadev, prepognemo testo in ga z vilicami na robovih stisnemo.
Žepke damo v slano vrelo vodo in kuhamo približno 20 min.
Postrežemo kot prilogo k mesnim jedem ali kot sladico, ki jo posujemo z mešanico drobtin in cimeta.

ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Nadvežnik
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti