Ajdovi štruklji
* 50 dag ajdove moke
* 10 dag bele pšenične moke
* 6 dl slane vrele vode
* 50 dag puste skute
* 2 jajci
* 4 žlice sladke smetane
* kokosov sladkor
OPIS POSTOPKA: Ajdovo moko poparimo s slano vodo in pustimo, da se ohladi. Vmešamo belo moko in ko je testo dobro zgneteno, ga razvaljamo, da je za pol prsta debelo. Premažemo ga z nadevom, ki ga naredimo tako, da skuti dodamo stolčena jajca. Nato ga prelijemo s smetano. Če je testo preveč tekoče, ga potresemo s krušnimi drobtinami. Tesno ga zvijemo v moker in z drobtinami potresen prtič, vložimo v vrelo slano vodo in kuhamo na srednji temperaturi 20 minut. Preden ga narežemo na rezine, ga malo ohladimo. Po želji potresemo s sladkorjem in/ali dodamo malo marmelade po okusu.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT SESTAVILA: Ana Glamočak
Komentarji (0)