To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Ajdovi peresniki

Najbolje je, da si po napornem dnevu privoščimo eno odlično kosilo, ki bo hitro narejeno, a tudi zadovoljivo za najbolj zahtevne okuse.

SESTAVINE za enega mojih najljubših receptov potrebuješ (za 2 osebi):ajdovi-peresniki
*150g ajdovih peresnikov
* eno veliko papriko ali dve manjši (najbolje rumeno)
* pest na soncu sušenih paradižnikov
* 15 centimetrov dolg por
* zelen tabasko
* česen v prahu
* sol
* olivno olje
* po želji: mala konzerva tune v olivnem olju in čili v olju

POSTOPEK PRIPRAVE:
1. V rahlo osoljeni vodi skuhamo testenine po navodilih na vrečki; moji ajdovi peresniki se kuhajo približno 10 minut.
2. Med tem ko se naši peresniki kuhajo narežemo por, papriko in na soncu sušene paradižnike.
3. V ponvo segrejemo kapljico olivnega olja, tej najprej dodamo por, samo toliko, da postekleni, nato pa dodamo še koščke na soncu sušenih paradižnikov in kocke paprike ter zalijemo z 0,5 dcl vode.
4. Dodamo začimbe po okusu; sama dodam malo soli, kar precej česna v prahu (res ga ne maram rezati – in ja vem – okus ni enak ;)), še majceno žličko čilija v olju, da nas malo pogreje in nekaj kapljic zelene Tabasko omake (ta ni tako zelo pekoča in ima odličen okus).
5. Vse skupaj kuhamo v pokriti ponvi toliko časa, da se paprika zmehča in peresniki skuhajo. Ko so ti kuhani, jih odcedimo in speremo z vodo, saj se tako ne bodo zlepili med seboj, kljub temu, da ne bomo dodali olja (sama se ga izogibam, kjer ni potrebno).
6. Omaki na koncu po želji dodamo še tuno, kar iz konzerve, za dodaten vir beljakovin, olje pa odlijemo, da ne obteži omake.
7. Peresnike preložimo na krožnik in vse skupaj prelijemo z omako.

Želim Vam dober tek in ne pozabite uživati v vsakem grižljaju posebej!

RECEPT SESTAVILA: Ksenija Zupanc - Spotted in pink
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti