Ajdovi muffini z jabolki
Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.
SESTAVINE (za 12 muffinov):
* 200 g ajdove moke
* zavitek pecilnega praška
* 1 jajce
* 50 g kokosovega sladkorja
* zavitek vaniljevega sladkorja
* 2 žlici kokosovega (oz. navadnega) masla
* 1 navadni jogurt (oz. 2dl mleka)
* 2 naribana jabolka
* cimet
* kokosova moka
* nutella
* kakav
OPIS POSTOPKA: Suhe sestavine (moka, sladkor, kokos, vaniljev sladkor, pecilni prašek, kakav, cimet) dobro premešamo. V posebni posodi z mešalnikom penasto umešamo jajce, nato postopoma dodajamo maslo in jogurt (oz. mleko). Tekočo maso prilijemo k suhim sestavinam in na hitro zmešamo z mešalnikom ali kuhalnico, da nastane gladka masa. Na koncu dodamo še naribana jabolka. Pekač za muffine obložimo s papirčki za muffine ter jih napolnimo samo do 2/3. Po želji okrasimo z nutello in posujemo s kokosom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj ter muffine pečemo 20 - 25 minut.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka
RECEPT SESTAVILA: Ana Glamočak
Komentarji (0)