Ajdova kaša z jurčki
Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.
SESTAVINE:
* 80 g ajdove kaše
* dva krat toliko vode kot kaše
* 160 g jurčkov (ali drugih gob)
* 40 g masla
* 80 g sesekljane čebule
* 12 g sesekljanega česna
* sol, majaron, drobnjak, timijan, poper (začimbe ki so vam všeč)
* po želji na koncu lahko dodate kislo smetano ali naribate parmezan
OPIS POSTOPKA: Na suho prepražimo v ponvi ajdovo kašo. V drugi ponvi na maslu prepražimo na drobno narezano čebulo dokler ne postekleni. Čebuli dodamo narezane jurčke, česen in začimbe ter 5 min dušimo. Nato dodamo še ajdovo kašo, jo zalijemo in kuhamo 15 min. Pred serviranjem lahko dodamo kislo smetano ali naribamo parmezan
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katja Jus
Komentarji (0)