To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Ajdov kruh
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ajdov kruh

1

SESTAVINE:
* 500 g ajdove moke
* 7 dcl vrele vode
* 350 g bele pšenične moke
* 1 kocka kvasa
* 2 žlički soli
* 100 ml mleka
* 100 ml vode
* 6 žlic olja
* 1 žlička sladkorja
* 2 pesti orehov

OPIS POSTOPKA: Ajdovo moko damo v večjo posodo in prelijemo z vrelo vodo. Premešamo in pustimo, da se ohladi. V manjšo posodo nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja in prelijemo z 100 ml mlačnega mleka. Dobro premešamo in pustimo da vzhaja. Belo moko presejemo in primešamo vzhajan kvas in sol. Na rahlo premešamo in dodamo ohlajeni ajdovi moki. Prilijemo mlačno vodo in olje. Zgnetemo z električnim mešalnikom. Ne gnetemo predolgo, da masa ne postane lepljiva. Testo pomokamo in pustimo, da vzhaja na dvojno količino. Prepražimo orehe v ponvici (brez olja). Dodamo prepražene orehe, premešamo, prenesemo na s peki papirjem obložen pekač, pustimo vzhajati, da hlebček naraste za polovico. Pečemo na 190 stopinjah cca. 40 minut (čas peke in temperatura sta odvisna od vrste pečice). Pečen hlebček zavijemo v suho krpo.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + vzhajanje 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Pri pripravi recepta sem uporabila posodo znamke Emo.

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Dragica Turk

Super zdravi recepti .
Top hiti