Adijo slabokrvnost!


Pri premagovanju slabokrvnosti najbolj pomagajo železo, vitamin B12, folna kislina, vitamin C, riboflavin in baker, saj ta mikrohranila poglavitno vplivajo na tvorbo rdečih krvničk, ki opravljajo nalogo prenašanja kisika po telesu. Ker naša običajna prehrana ne vsebuje vseh teh hranil, je potrebno uživati hrano, ki je s temi mikrohranili bogatejša kot ostala hrana. Za absorpcijo železa iz hrane poskrbijo predvsem vitamini C in A ter riboflavin B2, zato je dobro da se kombinira hrano bogato z železom s svežim sadjem in zelenjavo, da telo lahko vsrka vse pomembne sestavine.
Katera živila vam pri tem lahko pomagajo?
Pri premagovanju slabokrvnosti ni pomembna le spodbujena tvorba rdečih krvničk, ampak tudi zaščita rdečih krvničk, za kar poskrbijo antioksidanti. Eden najmočnejših naravnih antioksidantov je sadež aronije, ki vsebuje kar 16.062 mikromolov antioksidantov na 100 g. Uporabite lahko sok aronije, čaj iz aronije ali pa se posladkate s kandirano aronijo v temni čokoladi.

Poleg tega se trikrat več železa kot v špinači najde v Chia semenih, ki poleg tega vsebujejo tudi ogromno vlaknin, beljakovin, antioksidantov in omega-3 maščobnih kislin. Ljudje jih pogosto uporabljajo za uravnavanje prebave in kot nadomestek za jajca v sladicah.
Če si pomagate sami in svojo prehrano obogatite z naravnimi hranili iz zgoraj navedenih rastlin, se boste v kratkem času boljše počutili, bili v boljši fizični kondiciji, vas ne bo več bolela glava in ne boste več brezvoljni. Tako malo je potrebno, da storite nekaj za svoje zdravje in spodbudite svoj imunski sistem, zato ne čakajte na jutri, ampak poskrbite za svoje telo že danes!
Prispevek pripravila: Malinca Nastja
Komentarji (0)