5 nepremagljivih razlogov za hrustanje okusnih kalčkov

Polni hranilnih snovi, vitaminov, mineralov ter encimov so kalčki optimalna živa hrana!
Med kaljenjem se namreč aktivirajo številni procesi:
- Nastajajo različni encimi, ki sodelujejo pri ustvarjanju novih snovi.
- S kaljenjem semen raste njihova hranilna vrednost, poveča pa se tudi prebavljivost, saj se škrob razgradi v enostavne sladkorje, maščobe v maščobne kisline in beljakovine v esencialne aminokisline.
- Mineralne snovi se pretvorijo v obliko, ki jih naše telo lažje vsrka.
- Poveča se delež vitaminov B kompleksa, vitamina A, E in K.
- Nekateri sladkorji se pretvorijo v vitamin C, ki kot antioksidant brani rastlino v novem okolju na zraku.
- Nastanejo tudi polifenoli, ki imajo prav tako antioksidativen učinek.

Le nekaj žlic te “čudežne žive hrane” na dan bo bistveno vplivalo na vaše zdravje in dobro počutje.
1. Prečiščevanje telesa
Različne snovi v kalčkih pospešujejo delovanje dobrih črevesnih bakterij, ki imajo pomembno vlogo pri izločanju strupov iz telesa.
2. Zdravo hujšanje
Kalčki so polni vlaknin, ki dajejo občutek sitosti, poleg tega pa se vlaknine vežejo na maščobe in poskrbijo, da se le-te hitro izločijo (še preden jih črevesje vsrka).
3. Uravnavanje krvnega pritiska ter holesterola v krvi
S kalčki lahko učinkovito znižate previsok krvni pritisk, saj ne vsebujejo natrija. Preveč natrija namreč povzroča hipertenzijo. Prav tako z uživanjem kalčkov uravnavate nivo slabega holesterola v krvi in tako poskrbite za zdravo srce.
4. Razkisanje telesa
Pravilno kislinsko-bazično ravnovesje je še kako pomembno za zdravo telo, saj so številne bolezni, med drugim tudi rak, povezane prav z zakisanostjo organizma.
5. Ohranjanje lepe kože in mladostnega videza
Z vsakodnevnim uživanjem kalčkov, polnih super hranilnih snovi, bo vaša koža (p)ostala sijoča in zdrava.

Le privoščite si jih. Želimo vam dober tek!
PRISPEVEK PRIPRAVILA: Monika M.
Komentarji (0)